top of page

Alchimia – Magia Transformării


Inevitabil, orice om este confruntat uneori în viaţă cu sentimente mai puţin plăcute: Teama, dubiul, vinovaţia, furia, neputiinţa, ruşinea, gelozia, sau tristeţea fac la un moment dat parte din realitatea oricui.

În loc să reprimăm sau să negăm aceste aspecte, este mai înţelept să colaborăm cu ele, fapt care va genera autenticitate, forţă şi încredere.

Arta alchimiei se bazează pe transformare. Ea ne învaţă cum să integrăm aceste senzaţii în fiinţa şi în viaţa noastră şi de asemenea cum să ne folosim de ele într-un mod favorabil.

Stim cu toţii că energia nu dispare, in schimb ea poate fi transformată, dar această transformare poate avea loc doar în momentul în care suntem suficient de sinceri cu noi înşine încat să nu mai negăm anumite emoţii.Transformarea acestor energii are loc de abia în momentul în care le acceptăm şi onorăm prezenţa în totalitate- cu blandeţe şi compasiune.

În momentul în care înţelegem că toate aspectele există într-o forma duală, în momentul în care încetăm să luptăm împotriva unuia dintre poli, devenim întregi.

Alchimia este aşadar îmbrăţişarea dualităţii prin curajul de a privi atat lumina cat şi întunericul care există in noi.

bottom of page