top of page

Nu mai zambi dacă eşti trist


Mai nou zambim doar ca să ne ascundem tristeţea.

Este important să îţi pastrezi zambetul pe faţă dar un zambet autentic desigur şi nu cel „puţin forţat” de „Selfie”. Un zambet care provine direct din inimă, din centrul adanc al fiinţei.

Cand zambesti din suflet ai o senzaţie de mulţumire amestecată cu entuziasm, încredere, uşurinţă şi linişte, este senzaţia că ai ajuns acasă.

Cand zambeşti natural înseamnă că te simţi în siguranţă să fi exact aşa cum eşti. Nu mai joci nici un rol şi nu te mai ascunzi. Pur şi simplu începi să trăieşti în libertate, să te bucuri de tine şi de viaţă.

Ce ne opreşte însă să fim fericiţi şi veseli, sunt chiar propriile ganduri şi concepţii depăşite.

Multe tipare de gandire am preluat în copilărie de la alţii. Unele încă ruleaza automat în minţile noastre iar noi nici măcar nu ne dăm seama de existenţa lor. De altele suntem conştienţi dar nu neapărat convinşi. Cu toate acestea contiuăm să le aplicăm ca să fim „în rand cu lumea” - cu speranţa că vom fi apreciaţi, semnificativi şi iubiţi.

Indiferent care sunt motivele pentru care nu poţi să fi autentic, preţul pe care îl plăteşti este chiar libertatea.

Nu ai cum să simţi libertatea în cea mai faină şi pură formă a ei, atata timp cat gandurile te controlează pe tine şi nu invers. Fii mai conştient de ce se petrece în mintea ta zi de zi.

Zambetul îţi va rămane pe faţă în momentul în care vei începe să zambeşti din nou autentic.

bottom of page