top of page

Calatorul anonim


Identitatea si conflictele interioare pe care le creaza aceasta, sunt o mare piedica in trairea fericirii asa ca o solutie ar fi sa devenim pur si simplu niste calatori anonimi.

Avantajul este ca renuntand la conceptul rigid al unei personalitati, obtinem libertatea de a fi exact cum simtim si cum vrem, fara sa ne mai batem capul daca actiunile noastre se leaga cu convingerile pe care avem impresia ca trebuie sa le onoram.

A exprima mereu exact ceea ce simtim, fara sa intervina frica ca nu ne indeplinim anumite caracteristici sau principii, inseamna pace si liniste. Este singurul mod de a-ti trai propriul adevar si astfel, singurul mod de a trai in libertate.

A fi liber inseamna sa creezi mereu si la nesfarsit, in fiecare clipa cate un nou “eu”, fara sa te autolimitezi prin ceea ce crezi ca esti.

Credem ca suntem intr-un anumit fel in baza experientelor anterioare, dar traindu-ne viata exclusiv prin prisma acelor experiente ne luam oportunitatea de expansiune si dezvoltare.

Prin faptul ca ne obligam sa actionam dupa niste convingeri pe care le-am batut in cuie, ne luam libertatea de a descoperi cate o noua fateta de-a noastra in fiecare clipa.

Petrecem o mare parte din viata cautandu-ne identitatea si nu ne dam seama ca noi de fapt nu suferim pentru ca nu stim cine suntem ci tocmai pentru ca am decis cine suntem.

A fi un calator anonim poate ne sperie ego-ul pentru ca nu vom mai avea cu ce personalitate sa ne mandrim, dar ne ofera in schimb libertatea de a fi o fiinta intr-o exprimare si expansiune continua. Nu mai reactionam prin filtre, dupa tipare sau convingeri depasite si astfel luam decizii noi si proaspete care duc la o gama tot mai larga de experiente autentice si pline de substanta. Si cel mai important: traim in prezent!

bottom of page