top of page

Oglinda oglinjoara


Este superb sa fii ghidat de catre univers iar C.G Jung a denumit aceste semne “sincronicitati”.

Merita sa devii constient de acest fenomen bazat pe legea rezonantei deoarece ofera raspunsuri la multe intrebari ce apar pe parcursul dezvoltarii personale.

Legea rezonantei explica asadar faptul ca lucruri aparent complet independente interactioneaza intr-un mod uimitor iar ceea ce rezoneaza acolo sunt de fapt energii si frecvente.

Frecventa ridicata avem atunci cand radem, cand suntem bine dispusi, deschisi, fericiti, in armonie cu propriile emotii si dorinte si atunci cand traim fara griji, avand incredere deplina in viata si in noi insine. Cu alte cuvinte, cu cat ne simtim mai bine in pielea noastra, cu atat mai ridicata este frecventa energiei la care vibram.

Vibram la frecventa joasa atunci cand suntem tristi, ingrijorati, furiosi si dezorientati, cand condamnam si judecam si mai ales atunci cand nu ne iubim pe noi insine.

Atragem oameni si intamplari pozitive cand avem frecventa inalta, atragem boli, dezastre si oameni care ne fac sa suferim cand avem o frecventa joasa.

Emotiile sunt asadar energii care vibreaza cu anumite frecvente . Acest lucru il sugereaza si cuvantul “emotion” – adica energy in motion.

Si nimic altceva nu face energia decat sa fie in continua miscare. Daca nu am impiedica acest flux firesc si l-am lasa sa curga netulburat, nu am suferi nici de boli si nici de blocaje emotionale, pentru ca energia se transforma de la sine daca este lasata sa se manifeste liber.

Avem insa o reactie perturbata asupra emotiilor noastre, mai ales fata de cele neplacute. Cand apar, nu stim cum sa reactionam altfel decat respingandu-le si reprimandu-le. Suferintele si bolile sunt cauzate mereu de blocaje emotionale.

Rezonanta este modul in care functioneaza universul iar corpul, sufletul si viata nu fac exceptie de la acest fel de manifestare.

Cu alte cuvinte, in functie de frecventa la care vibram, atragem in viata noastra oamenii si evenimentele care corespund acelei vibratii. In acest fel, avem sansa sa ne dam seama cat de aliniati suntem cu inima noastra si cu intregul, observand cat de bine sau de prost ne merge. De asemenea avem oportunitatea sa invatam si sa evoluam daca profitam de aceste oglinzi care ne inconjoara neincetat.

Nimic nu este haotic sau intamplator, orice eveniment din viata noastra si orice persoana este o oglinda care ne arata cu exacitate cat de fericiti sau de frustrati suntem. Mediul care ne inconjoara este cel mai bun indicator pe drumul dezvoltarii noastre personale.

Oglindirea care are asupra noastra impactul cel mai mare ne-o ofera oamenii care ne enerveaza, cei care ne fac sa suferim cel mai puternic, cei care declanseaza in noi sentimentele pe care le detestam si dispretuim cel mai mult. Exact acesti oameni (de obicei fosti parteneri de viata , sefi, rude pe care nu le suferim, vecini artagosi si ursuzi si nu in ultimul rand parintii, fratii si socrii) sunt cei mai buni ghizi spirituali ai nostri, daca reusim sa fim suficient de deschisi si de sinceri ca sa realizam ca aspectele pe care le uram la ei cel mai mult, sunt exact caracteristicile pe care nu le acceptam, le reprimam sau respingem in noi insine. Ce condamnam la ei nu este nimic altceva decat energia blocata in noi insine care lupta sa iasa la iveala, adica sa curga.

Deci daca suntem curiosi sa stim ce lectii mai avem de invatat pe drumul nostru de dezvoltare personala catre fericire, putem incepe sa facem o lista cu oamenii care ne enerveaza cel mai mult si caracteristicile lor pe care le detestam, judecam si respingem, cu principiile rigide si convingerile de neclintit pe care le sustinem cu tarie, si de asemenea cu bolile, conflictele si incidentele neplacute care se tot strecoara in viata noastra cand ne este lumea mai draga.

Si intrebarea catre oglinda magica se va formula in felul urmator: ce aspecte ale acestor oameni si situatii imi cauzeaza o reactie majora de repulsie si de detestare?

Cu putin curaj si sinceritate, vom fi foarte surprinsi de rezultatele si miracolele acestei introspectii.

Namaste!

bottom of page