top of page

De ce este aşa de greu sa ne iubim ?


Este absurd sa crezi ca viata se intampla exact cum vrei tu si cand vrei tu. Este absurd sa vrei sa o controlezi in totalitate. Daca vrei sa fi fericit trebuie sa curgi impreuna cu viata, nu sa te lupti cu ea.

Aceasta deschidere fata de viata se obtine prin iubire si incredere in sine. De fapt iubirea si increderea in sine sunt solutia la toate problemele iar toata suferinta este cauzata direct sau indirect de lipsa de iubire si incredere.

Nu avem incredere in noi si nu ne iubim pentru ca cele trei parti ale noastre, corpul, mintea si intuitia, sunt cu totul descentrate si de foarte multe ori in contradictie. Ele nu sunt in echilibru iar din acest motiv nu functioneaza la capacitate maxima. Cu alte cuvinte, am pierdut conexiunea cu noi insine si cu natura noastra.

Indiferent care aspect predomina, ratiunea sau emotiile, atata timp cat exista un dezechilibru, fiinta nu se poate desfasura armonios, la potentialul ei maxim.

Ratiunea si inima isi au fiecare rolul lor si trebuiesc folosite corespunzator situatiilor. Niciunul dintre aceste aspecte nu este inferior sau superior celuilalt. Ambele fac parte din fiinta umana si ambele trebuie integrate si folosite in mod echilibrat.

De exemplu: daca ai la masina franele stricate sau cauciucurile uzate, solutia nu este sa iti atarni icoane la oglinda retrovizoare. Logic ar fi sa mergi la un service sa remediezi problemele.

Sau: degeaba te bazezi pe ce iti zice ratiunea vizavi de cariera si de bani, daca inima iti semnaleaza ca jobul respectiv nu te implineste. Daca totusi il accepti, vei trai in dezacord cu sinele tau, ceea ce va aduce la suprafata frustrare, boala si suferinta.

Fericirea inseamna sa te simti bine - fizic, emotional si mintal.

Pentru asta trebuie sa faci in asa fel incat sa iei decizii si sa traiesti fiecare clipa din viata integrand si armonizand toate cele trei aspecte ale fiintei. In momentul in care un principiu este neglijat sau desconsiderat, se produce un dezechilibru iar viata, care prin natura ei tinde spre armonie, iti va da o lectie mai mult sau mai putin neplacuta.

Cum totul este corelat in acest univers, corpul fizic este si el mesagerul sufletului. Iar cand sinele nu “se simte bine”, ne transmite acest lucru prin corp, si anume prin intermediul durerii sau a bolilor. O boala la nivel fizic indica o suferinta la nivel emotional si ne ofera oportunitatea de a ne vindeca cu adevarat prin autocunoastere si iubire, nu doar prin eliminarea simptomelor cu ajutorul medicamentelor.

Medicamentele elimina simptomele dar ceea ce a cauzat cu adevarat boala nu va fi vindecat in acest fel. De aceea bolile tot reapar sau ne trag de maneca atacand organe diferite. Atata timp cat nu vindecam rana si cauza emotionala, bolile si suferinta vor continua sa apara.

Nimic nu este intamplator in aceasta viata, iar cand incepem sa ne reconectam din ce in ce mai mult cu noi insine si cu natura, vom invata sa identificam semnele universului care ne ghideaza spre iubire.

bottom of page